Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Σας έχει γίνει πλύση εγκεφάλου?

Ακολουθήστε μας στο Twitter , Facebook.
Όπως οι περισσότεροι έχουμε μεγαλώσει με κάποιες ιδέες που μας πέρασαν για την υγεία και την ευεξία που δεν είναι πραγματικές (θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε ιατρική μυθολογία!). Αυτές οι ιδέες έχουν επηρεάσει το πώς ζούμε τη ζωή μας, τις επιλογές που κάνουμε για την υγεία μας, το πώς και πού αναζητούμε ίαση όταν έχουμε ένα πρόβλημα υγείας και τέλος, ακόμα και το πώς πεθαίνουμε. Όπως όμως θα σας εξηγήσουμε αυτές οι ιδέες είναι όχι μόνο λανθασμένες και παραπλανητικές αλλά επίσης αβάσιμες και επιβαρυντικές για την υγεία, τα οικονομικά και την ποιότητα ζωής σας. 
Το να μάθετε την αλήθεια μπορεί όχι μόνο να βελτιώσει την ευεξία σας τώρα και για την υπόλοιπη ζωή σας αλλά μπορεί και να σας δώσει περισσότερα χρόνια ζωής για να απολαύσετε.


Οι "ιατρικοί" μύθοι είναι οι εξής:


1. Οι ασθένειες είναι αναπόφευκτες καθώς το ανθρώπινο σώμα γερνά
2. Μόλις αρρωστήσω γίνομαι ένας διαφορετικός άνθρωπος
3. Αφού αρρωστήσουμε είναι θέμα χρόνου έως ότου μας καταβάλει τελείως η αρρώστια
4. Η κλιμάκωση των ασθενειών σε ένταση και αριθμό είναι αναπόφευκτη καθώς μεγαλώνουμε και η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη


Εσείς δέχεστε αυτές τις ιδέες χωρίς κριτική σκέψη; Χωρίς να τις εξετάσετε, απλά δέχεστε ότι ισχύουν; Αν ναι, δεν είστε οι μόνοι. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι έτσι. Η κουλτούρα και η εποχή των επικοινωνιών επηρεάζουν το πώς σκεπτόμαστε για το σώμα και την υγεία μας.

plisi egaifalou



Σκοπός του άρθρου αυτού δεν είναι να σας απομακρύνει από την κλασική ιατρική. Ειδικοί στην εναλλακτική και την συμβατική ιατρική συμφωνούν ότι όταν είμαστε αντιμέτωποι με ένα οξύ πρόβλημα, είτε είναι ένας πόνος στο στήθος ή ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο, το καλύτερο μέρος για να μας βοηθήσει είναι ένα νοσοκομείο με την τεχνολογία και τα μηχανήματά του. Όταν όμως μιλάμε για την πρόληψη και την αρμονία του σώματος, η συμβατική ιατρική αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Η κύρια δραστηριότητα της συμβατικής ιατρικής είναι να αντιμετωπίζει τα συμπτώματα αφού κάποιος αρρωστήσει. Οποιαδήποτε έμφαση στη διατροφή, τις βιταμίνες, τα συμπληρώματα  μετάλλων και ιχνοστοιχείων, την άσκηση, το διαλογισμό ή τη ρεφλεξολογία θεωρούνται κομπογιανιτισμοί άσχετα από την αποδεδειγμένη θεραπευτική δράση όλων αυτών.


Στόχος μας είναι να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε για την υγεία και τις αρρώστιες. Αλλάζοντας την προοπτική σας, θα αλλάξετε τις επιλογές σας, και καλύτερες επιλογές θα οδηγήσουν σε μία εκπληκτική βελτίωση της ευεξίας, της ενέργειας σας. Τι θα σκεφτόσασταν αν σας λέγαμε ότι μπορείτε να αποφύγετε τις αρρώστιες απλά βοηθώντας την καλύτερη λειτουργία του σώματός σας; Αν ξαναορίζαμε την "ασθένεια"; Αν σας λέγαμε ότι οι ασθένειες δεν είναι το προδιαγεγραμμένο τέλος της ζωής μας, αλλά ότι αν του προσφέρετε την κατάλληλη υποστήριξη το σώμα θα συνέχιζε να λειτουργεί σωστά ακόμα και σε βαθιά γηρατειά; Θα συνεχίζατε το διάβασμα;


Είναι λοιπόν αλήθεια. Εδώ θα σας δώσουμε βασικούς επαναπροσδιορισμούς των εννοιών "ασθένεια" και "ευεξία".


1. Η ασθένεια είναι μία λέξη που χρησιμοποιείται για να περιγράφει περίπλοκες διαδικασίες που εξελίσσονται σε βάθος χρόνου και όχι σε μερικές μέρες ή εβδομάδες
2. Η ασθένεια δεν είναι μία μη αναστρέψιμη κατάσταση αλλά μία αναστρέψιμη διαδικασία που μπορεί να προληφθεί.
3. Η ασθένεια δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα σύνολο συμπτωμάτων, που το σώμα σας εμφανίζει για να σας ενημερώσει ότι του λείπουν βασικά θρεπτικά συστατικά.


Ας δούμε τη λέξη ασθένεια που προέρχεται από το στερητικό α και το σθένος,
α-σθένεια, δηλαδή η απουσία σθένους (δύναμης). Άρα ασθενώ σημαίνει δεν έχω δύναμη. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα μου δεν έχει το σωστό επίπεδο ευεξίας. Ενώ εξετάζουμε την έννοια της ασθένειας και έχοντας υπ' όψη το σωστό ορισμό της, είμαστε σε θέση να αυτό που συνήθως φανταζόμαστε ότι είναι μία μη φυσική, οργανική διαδικασία που συμβαίνει εσωτερικά, είναι στην πραγματικότητα αποτέλεσμα ελλείψεων. Αντί να μιλάμε για ασθένεια θα έπρεπε να κάνουμε λόγο για τις ελλείψεις που προκαλούν την δυσλειτουργία στο σώμα μας. Το λέμε αυτό γιατί κάθε ανθρώπινο σώμα χρειάζεται ένα συγκεκριμένο επίπεδο σημαντικών στοιχείων -βιταμινών, μετάλλων, αμινοξέων, λιπιδίων, αντιοξειδωτικών και πολλών άλλων- για να λειτουργεί σωστά. Για κάθε άτομο αυτά τα επίπεδα ποικίλουν, γι' αυτό και η φροντίδα υγείας θα πρέπει να εξατομικεύεται για τον καθένα, αντί να αναγάγεται σε ένα σύνολο συμπτωμάτων χωρίς να λαμβάνεται υπ' όψην η μοναδικότητα του καθενός από εμας. Αυτό που ονομάζουμε λοιπόν ασθένεια είναι η κατάσταση δυσλειτουργίας που συμβαίνει όταν τα επίπεδα των συστατικών αυτών μειώνονται με το χρόνο σε κάποιο συγκεκριμένο ιστό.
Για παράδειγμα όταν δε λαμβάνετε για 40 χρόνια παραδείγματος χάρην, το συνένζυμο Q10 που χρειάζεται ο μυς της καρδιάς, το αποτέλεσμα είναι να εμφανίσετε καρδιοαγγειακά νοσήματα. Το καρδιαγγειακό νόσημα δε σας βρήκε ξαφνικά, εξελίχθηκε σιγά σιγά καθώς η απουσία ή έλλειψη του συνενζύμου αυτού οδήγησε στον εκφυλισμό του μυός της καρδιάς.


Τα καλά νέα είναι ότι η πρόληψη αυτών των καταστάσεων και η αντιστροφή μίας τέτοιας διαδικασίας είναι στο χέρι μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δίνουμε στο σώμα μας όλα τα συστατικά που χρειάζεται για να αποκαταστήσουμε τη σωστή του λειτουργία. Όσο μεγαλύτερη η "ζημία", τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά χρειαζόμαστε για να την αποκαταστήσουμε. Είναι μία ολιστική, συνολική προσέγγιση και αντιμετώπιση της υγείας μας: "διορθώνουμε" την υποβόσκουσα δυσλειτουργία αντί να συνταγογραφούμε ένα χάπι που απλά θα γιατρέψει τα συμπτώματα.


Αν λάβουμε επίσης υπ' όψην μας και το πόσο προοδευτικά μας κοστίζει το να αρρωσταίνουμε, σε χρήμα (χρήματα σε γιατρούς, φάρμακα, εξετάσεις), σε χρόνο-ταλαιπωρία (χρόνος που ξοδεύουμε για να κάνουμε και να ελέγχουμε τις εξετάσεις μας), σε διάθεση (ο πόνος, ο πυρετός, η ατονία, και όλα τα συμπτώματα που δεν είναι καθόλου ευχάριστα), τι είναι πιο λογικό, να φροντίσουμε τον εαυτό μας από νωρίς κάνοντας πρόληψη και να μεγαλώνουμε έχοντας μια καλή ποιότητα και ένα δραστήριο τρόπο ζωής ή να αμελήσουμε σήμερα και να καταλήξουμε να μεγαλώνουμε αποκτώντας προβλήματα και γερνώντας σε ένα κρεβάτι πόνου για να πεθάνουμε τελικά σε ένα νοσοκομείο...; Σκεφτείτε το, η επιλογή είναι στο χέρι σας. 
Αναλάβετε την ευθύνη για την υγεία σας κάνοντας σήμερα καλύτερες επιλογές από χθες. 

Ξεκινήστε να υιοθετείτε πιο υγιεινές συνήθειες, βήμα βήμα, που θα σας κάνουν να αισθάνεστε και να φαίνεστε, υγιέστεροι, ομορφότεροι και νεότεροι!
Protected by Copyscape Web Plagiarism Detection

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου