Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Δύο γρήγορες και υγιεινές σως για σαλάτες (ντρέσσινγκ)

Τα συσκευασμένα dressing είναι βολικά, αλλά είναι τόσο εύκολο να φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι, άρα γιατί να μην το κάνουμε; Με λίγα υλικά μπορείτε να φτιάξετε πιο υγιεινές και πιο νόστιμες σως για τις σαλάτες ή τα λαχανικά σας χωρίς επιπλέον ζάχαρη, λίπος και θερμίδες. Δύο απο τις πιο δημοφιλείς:

1. Η πρώτη είναι μία σως με βάση το γιαούρτι που θα ικανοποιήσει όσους προτιμούν τις κρεμώδεις γεύσεις. Παίρνουμε ένα κουπάκι σκέτο στραγγιστό γιαούρτι, προσθέτουμε μισό αβοκάντο λιωμένο στο μπλέντερ ή πατημένο απλά με το πιρούνι. Το αβοκάντο θα προσθέσει υγιεινό λίπος, θα το κάνει κρεμώδες και θα δώσει λίγο χρώμα. Ανακατέψτε το μέχρι να ενωθούν καλά τα δύο υλικά και μετά προσθέστε λίγο σκόρδο (μισή σκελίδα τριμμένη ή σκόνη) και δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Να λοιπόν ένα υπέροχο ντιπ, να το χρησιμοποιήσετε με κομμάτια ωμών λαχανικών ή να το ρίξετε πάνω στη σαλάτα σας, αν θέλετε προσθέτετε και άλλα μπαχαρικά, μπορείτε να το εμπλουτίσετε με ό,τι σας αρέσει. Το σημαντικό είναι πως έχει μόνο 15 θερμίδες η κουταλιά! Είναι κρεμώδες και πεντανόστιμο!
dressing


2. Τη δεύτερη ξεκινά με ένα ασυνήθιστο υλικό, βαζάκι πουρέ καρότου για μωρά! Φαίνεται αστείο αλλά είναι απλά βρασμένα καρότα και το ότι είναι έτοιμα σε πουρέ μας γλιτώνει χρόνο. Μπορείτε να την φτιάξετε ακόμα και σε ένα σέικερ. Παίρνουμε λοιπόν ένα βαζάκι με έτοιμο πουρέ καρότου, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας ξύδι ρυζιού και λίγο (1 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο, αυτό θα το κάνει πιο κρεμώδες και θα βελτιώσει λίγο την υφή του ώστε να κολάει καλύτερα και στα λαχανικά και να μην τρέχει τόσο πολυ. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1/4 κουτ. γλυκού άνιθο, φρέσκο ή ξηρό, τέλος λίγο αλάτι (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και πάλι) και λίγο πιπέρι, αν είναι φρεσκοτριμμένο θα δώσει πραγματικά υπέροχο άρωμα. Μετά θα κλείσετε το καπάκι και θα το χτυπήσετε! Είναι λίγο γλυκιά σως και δίνει υπέροχο χρώμα ειδικά στις πράσινες σαλάτες και πάλι με μόνο 15 θερμίδες η κουταλιά.
 
 Σιγουρά θα βρείτε και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα στο blog μας όπως:
Κάψτε 1200 θερμίδες σε 17 λεπτά
ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ (χωρίς ζάχαρη, βούτυρο, αυγά)
Φρούτα και λαχανικά είναι πράγματι απαραίτητα;
Ακολουθήστε μας στο Twitter , Facebook.
Protected by Copyscape Web Plagiarism Detection

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου